13.10.10

Περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, Αλέξη Π. Μητρόπουλου, σε Τράπεζες

Σήμερα, 13/10/2010, κλιμάκιο του συνδυασμού για την περιφέρεια Αττικής: «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» αποτελούμενο, μεταξύ άλλων, από τον υποψήφιο περιφερειάρχη, Αλέξη Μητρόπουλο, τον υποψήφιο Βορείου Τομέα Αντιπεριφερειάρχη, Τσουκαλά  Δημήτρη (πρ. πρόεδρο της ΟΤΟΕ), τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, Καββαδία Έκτορα (αντιπρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στο Ταχ. Ταμιευτηρίου), πραγματοποίησε περιοδεία σε τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά την επίσκεψη που συνάντησαν και μίλησαν σε πολλές εκατοντάδες εργαζομένους, έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

«Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση επιδοτεί με δεκάδες δισεκατομμύρια τους τραπεζίτες, την ίδια στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί – συνταξιούχοι – μικρομεσαίοι – μικροέμποροι, αλλά και νέο-άνεργοι αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες.
Οι πλειστηριασμοί, η φτώχεια, η ανεργία, ο πληθωρισμός και η πλήρης απουσία οργανωμένου σχεδίου ανάπτυξης, γονατίζουν τεράστιες μάζες συμπολιτών μας.
Ξήλωμα κοινωνικού κράτους.
Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
Υποταγή στα διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Αυτές είναι οι επιλογές της κυβέρνησης!
Εμείς, πιστοί στα οράματα για Εθνική Ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη, κοινωνική απελευθέρωση και δημοκρατικές διαδικασίες – οράματα που ποδοπατήθηκαν βάναυσα – συνεχίζουμε μαζί με εκατοντάδες συναγωνιστές, προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ σε μια συνάντηση με την ριζοσπαστική αριστερά που είναι ενταγμένη στον ΣΥΝ, την ριζοσπαστική οικολογία, αλλά πάνω απ’ όλα με τις καρδιές του κόσμου της εργασίας και ειδικότερα των εκατοντάδων χιλιάδων ΠΑΣΟΚτζήδων, που αρνούνται να υποστούν ιδεολογική λοβοτομή και να συμβιβαστούν με τους δήθεν μονόδρομους που τους πλασάρουν, για να δικαιολογήσουν τη ληστρική επιδρομή στα εισοδήματα τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές.
Σήμερα με την επίσκεψη μας στην εθνική τράπεζα και το ταχυδρομικό ταμιευτήριο εκτός των άλλων τονίσαμε την διάθεση μας να υπερασπιστούμε την δημιουργία ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα τραπεζών με κορμό το Τ.Τ., την ΕΤΕ και την ΑΤΕ προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης.
Ζητάμε την ψήφο του λαού για την περιφέρεια Αττικής, γιατί είμαστε οι μόνοι με ξεκάθαρες θέσεις υπέρ της πλειοψηφίας των αγνοημένων.
Είμαστε οι μόνοι με καινοτόμο πρόγραμμα δράσης για την περιφέρεια.»

13/10/2010