30.10.10

Δήλωση Ν. Μαριά για την περιβαλλοντική υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας

Σάββατο 30/10. Μέρα δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Δυτική Αθήνα και Δυτική Αττική δεν είναι «η πίσω αυλή της χώρας».

Αντιπροσωπεία του συνδυασμού αποτελούμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Νότη Μαριά, τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο και Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα και υποψήφιους/ες συμβούλους, επισκέφτηκε την Λίμνη Κουμουνδούρου και την περιοχή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Ο Νότης Μαριάς δήλωσε τα εξής:

Επισκεφθήκαμε σήμερα τη Λίμνη Κουμουνδούρου και την περιοχή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Και εδώ είναι φανερή η προσπάθεια υποβάθμισης του περιβάλλοντος χάριν των συμφερόντων μεγάλων ιδιωτικών ομίλων και προσώπων.

Μόνο μέσα σε λίγα χρόνια επιχειρείται η επέκταση των  ΕΛΠΕ, κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής Ικόνιο- Ασπρόπυργος, μεταφορά δεξαμενών πετρελαίου, αποψίλωση εκατοντάδων στρεμμάτων πρασίνου κ.λ.π.

Κανένα όμως έργο προστασίας του περιβάλλοντος και οικολογικής ανασυγκρότησης της περιοχής, με αρχή την αναζωογόνηση και προστασία του Ποικίλου όρους, του όρους Αιγάλεω, την απορρύπανση της λίμνης Κουμουνδούρου, τη δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου κ.λ.π.

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον μας για το Σκαραμαγκά. Η κοινωνικοποίηση των Ναυπηγείων μαζί με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ναυπήγησης πλοίων με βάση τις ανάγκες της Ελληνικής Ναυσιπλοϊας και ακτοπλοϊας και τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμενων, διατηρούν τις θέσεις εργασίας  και παράγουν εκατοντάδες νέες. Τα Ναυπηγεία δεν χρειάζονται ούτε Γερμανούς, ούτε Άραβες. Η επιβίωση και ανάπτυξή τους είναι στενά συνδεδεμένη με την άσκηση πολιτικής υπέρ των συμφερόντων της κοινωνίας και της χώρας.

Συγχρόνως μια ολόκληρη έκταση 220 στρεμμάτων που δεν χρειάζεται, ούτε χρησιμοποιείται και βασικά έχει δημιουργηθεί από παράνομες προσχώσεις, πρέπει να αποδοθεί στο λαό της Δυτικής Αθήνας ως χώρος ανάπαυσης, αναπνοής, ελαφράς άσκησης και ποιοτικής ψυχαγωγίας. Η προμελέτη είναι ήδη έτοιμη, εφαρμόσιμη και οικονομικά βιώσιμη.

Ο συνδυασμός μας, έτοιμος προγραμματικά, ζητά στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου την δύναμη και την κοινωνική υποστήριξη για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.