18.10.10

Συνάντηση του υποψήφιου περιφερειάρχη, Αλέξη Μητρόπουλου, με το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ

Ο Αλέξης Μητρόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, για να συζητήσουν τα προβλήματα που αφορούν τους δημόσιους υπάλληλους και ευρύτερα το δημόσιο τομέα.

Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ μεταξύ άλλων δήλωσε: …Είμαστε σε μια πραγματικότητα που πλήττονται ευρύτερα δικαιώματα και πλήττονται μέσα από την στόχευση, προσβλητική και  απαράδεκτη, σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων η οποία θέλει να μειώσει το ρόλο των δημοσίων υπηρεσιών, να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των δημοσίων αγαθών. Εμείς δίνουμε έναν αγώνα, δεν δίνουμε γραμμή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά ο κάθε πολίτης – κι εκεί έχουμε σεβασμό και εμπιστοσύνη – θα πρέπει να δει τις θέσεις που εκφράζει ο κάθε συνδυασμός, γιατί είναι η ώρα η δικιά του, θα πρέπει να προασπίσει εργασιακά, μισθολογικά ασφαλιστικά, αλλά πρώτα απ’ όλα κοινωνικά δικαιώματα. Αυτά που δημιουργούν τον αρμό αλληλεγγύης στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων με τον συνδυασμό «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» που έχει ανθρώπους και από το μαζικό κίνημα και από τους κοινωνικούς αγώνες και θεωρούμε ότι όλες αυτές οι δυνάμεις στην ευρύτερη προσπάθεια, στον ευρύτερο αγώνα αναχαίτισης της πτώσης του βιοτικού  επιπέδου όλων των πολιτών, δηλαδή με ανάγκες του 2010 να πορευόμαστε στη ζωή με όρους της δεκαετίας του ’70, είναι σημαντικές , ήταν αλληλέγγυες το προηγούμενο διάστημα, θα είναι αλληλέγγυες και στο επόμενο.

Αλέξης Μητρόπουλος: Κάναμε ένα χρήσιμο και ωραίο διάλογο με τον κ. Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ και την ηγεσία του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος της πατρίδας. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, είναι τα πρώτα θύματα του αντικοινωνικού και καταστροφικού μνημονίου που επιβάλει η κυβέρνηση της τρόικα. Εμείς θα σταθούμε στο πλευρό των δημοσίων υπαλλήλων, θα στηρίξουμε τα εισοδήματά τους για τις συντάξεις τους και θα είμαστε πάντα αλληλέγγυοι, θα είμαστε πάντα κοντά τους στην κατασυκοφάντηση και στο διασυρμό που ορισμένοι κύκλοι από την Ευρώπη και στην πατρίδα προσπαθούν και επιχειρούν να κάνουν εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων. Κατανοούμε τα προβλήματά τους και θα είμαστε πάντα ουσιαστικά και μαχητικά στο πλευρό των ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων.