5.11.10

Στις 7 Νοέμβρη
Στις 7 Νοέμβρη λέμε

Όχι στο μνημόνιο
Η πλειοψηφία των εργαζόμενων καταλαβαίνει σήμερα πως το Μνημόνιο δεν υιοθετήθηκε, λόγω του δημοσίου χρέους, το οποίο άλλωστε έχουν και πολλά άλλα κράτη. Εξάλλου ακόμα και το ίδιο το χρέος δεν το μειώνει αλλά το αυξάνει. Ο μηχανισμός στήριξης ήρθε να στηρίξει μόνο τους δανειστές, τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο. Ήρθε για να επιβάλλει το πρότυπο που οι Αγορές επιτάσσουν και για αυτό η τρόικα σε ένα βράδυ έγινε πιο ισχυρή από τη Βουλή και το Σύνταγμα. Δεν θα συνηγορήσουμε στην εκτροπή από τη δημοκρατία και στη διάλυση της κοινωνίας.

Όχι στον Καλλικράτη
Το Μνημόνιο σχετίζεται άµεσα με τον Καλλικράτη, που βασικό στόχο έχει τη μείωση των αυτοδιοικητικών πόρων κατά 500 εκατ. ευρώ το χρόνο, στο διάστημα 2011-2013. Φτιάχτηκε για να περιοριστούν κατακτήσεις, να απολυθούν εργαζόμενοι, να μειωθούν τα κονδύλια για κοινωνική πολιτική των ΟΤΑ. Αυτά δεν λέγονται από όσους ψήφισαν τον Καλλικράτη, εμείς όμως οφείλουμε να τα πούμε.

Όχι στην διάλυση του Κοινωνικού κράτους
Ό,τι είναι δημόσιο, ό,τι έχει ως πρώτο συνθετικό του τη λέξη αυτή, όπως «δημόσιο εργασιακό και ασφαλιστικό σύστημα», «δημόσια υγεία», «δημόσια εκπαίδευση», «δημόσιοι υπάλληλοι», «δημόσιο συμφέρον», βρίσκεται στο στόχαστρο.
Προσπαθούν να μας πουν πως οι εργασιακές σχέσεις πρέπει να προσαρμοστούν στη ζούγκλα του ιδιωτικού και πως το συνταξιοδοτικό σύστημα πρέπει να καταργηθεί.
Κανένας μεγαλοδημοσιογράφος και κανένας διοικητής τράπεζας όμως, δεν μπορεί να μας πείσει, πως τα δημόσια αγαθά δεν πρέπει να προσφέρονται σε όλους τους κατοίκους, αλλά μόνον σε όσους μπορούν να τα αποκτήσουν στην αγοραία τιμή που οι νέοι ιδιοκτήτες «πρώην» δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων θα καθορίζουν.

Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα και την ανεργία
Στο μοντέλο που οραματίζεται η τρόικα, ο Γ. Παπανδρέου, ο Κ. Μητσοτάκης, ο Γ. Καρατζαφέρης και οι υπόλοιποι υποστηρικτές του Μνημονίου, ο εργαζόμενος στο μέλλον θα τρέχει από τόπο σε τόπο, από εργοδότη σε εργοδότη, από ευέλικτη εργασιακή σχέση σε μερική ή προσωρινή απασχόληση. Η ανεργία θα αυξάνεται διαρκώς και σύμφωνα με την λογική τους η ευθύνη θα ανήκει στον άνεργο.
Δεν μπορούμε να δεχτούμε τους θεσμούς μαθητείας, την διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, των εργασιακών δικαιωμάτων και την απελευθέρωση των απολύσεων.

Όχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος
Σήμερα στο όνομα των μεγάλων επενδύσεων η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο «φαστ τρακ» παραδίδει δημόσιους χώρους και φυσικό περιβάλλον σε κερδοσκοπικές δραστηριότητες ξεκινώντας από το ξεπούλημα του Ελληνικού. Για εμάς είναι κομβικής σημασίας η προστασία και ανάπτυξη των πράσινων πνευμόνων, μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας μέσα στην πόλη για την αντιμετώπιση της  περιβαλλοντικής υποβάθμισης και της κλιματικής αλλαγής.

Υπερασπιζόμαστε την κοινωνία και τη νεολαία - Τολμάμε να Συμμαχούμε
Το μνημόνιο δημιουργεί νέες ενοποιητικές γραμμές που υπερβαίνουν τις παλιές διαιρέσεις και διαμάχες. Αυτό έπρεπε να το έχει αντιληφθεί όλη η Αριστερά. Σήμερα επιβάλλεται να βρούμε τα νέα σημεία που μας ενώνουν. Η σημερινή συμμαχία μας στην Αττική, όπου διαμένει και εργάζεται ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, μπορεί, να αποβεί ιστορική.

Τολμάμε να νικάμε
Επιδιώκουμε το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου το πολιτικό σκηνικό να αλλάξει και το αποτέλεσμα να αποτελέσει την αφορμή για τη συγκρότηση του πιο πλατιού συνασπισμού κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα ανατρέψουν το Μνημόνιο.

Ο λαός μπορεί:

-     να καταγγείλει το Μνημόνιο και τον Καλλικράτη και να διεκδικήση έναν νέο κοινωνικά δίκαιο δρόμο ανάπτυξης και περιβαλλοντικής ισορροπίας.

-     να απαντήσει στον πρωθυπουργό που έδωσε διακαναλική συνέντευξη ζητώντας να σκύψουμε το κεφάλι στις αγορές και προσπάθησε να μας πείσει πως το δίλημμα είναι Σγουρός και Καμίνης ή καταστροφή

-    να καταψηφίσει όσους έκοψαν μισθούς και συντάξεις και οδήγησαν την κοινωνία σε υπερχρέωση

-     να τιμωρήσει όσους τολμάνε να ισχυρίζονται πως «μαζί τα φάγαμε» ή οτι έιμαστε διεφθαρμένος λαός.

-     να δώσει ένα σήμα πως τολμά να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Στις 7 Νοέμβρη

Πάρε καθαρή θέση - Στείλε ισχυρό μήνυμα

Αττική Συνεργασία - Όχι στο μνημόνιο.
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλέξης Μητρόπουλος

Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί από το Μνημόνιο