29.9.10

Δήλωση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής Αλέξη Π.Μητρόπουλου μετά τη συνάντηση με τους δημάρχους Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Ελληνικού

Το Ελληνικό είναι από τους λίγους ελεύθερους χώρους που απέμειναν στο υπερκορεσμένο και κακοποιημένο Λεκανοπέδιο. Θα ήταν εγκληματική η δήθεν «αξιοποίησή» του με τον ίδιο στρεβλό τρόπο ανάπτυξης της τσιμεντοποίησης, των πρόσκαιρων κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων και της αποκοπής του από τη ζωή των κατοίκων της Αττικής.

Όλοι οι αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι, χωροτάκτες, ακτιβιστές της Τ.Α. και όλα τα Κοινωνικά Κινήματα οραματίστηκαν -και η Πολιτεία κατά καιρούς αποδέχθηκε- τη μετατροπή του σε ένα Μητροπολιτικό Πάρκο, που με την επέκτασή του στο ευρύ θαλάσσιο μέτωπο θα εξασφάλιζε για όλους τους κατοίκους μια όαση πρασίνου, κοινωνικής συνάντησης πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, αθλητικών και οικολογικών δραστηριοτήτων.

Η κομβική του θέση μέσα στον Αττικό ιστό και τον περιβάλλοντα χώρο του Αττικού τοπίου, το καθιστά εκ των πραγμάτων έναν χώρο πολυθεματικών και υπερτοπικών δραστηριοτήτων και συναντήσεων.

Τον χαρακτήρα του αυτόν πρέπει να τον εγγυηθούν και να τον συγκαθορίσουν όλοι οι πολίτες της Αττικής με μπροστάρηδες και συνυπεύθυνους τους όμορους Δήμους, ώστε το όραμα αυτό να υλοποιηθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα και με τον καλύτερο για το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο τρόπο.-


Αργυρούπολη, 29-9-2010