22.10.10

Δηλώσεις του Αλέξη Μητρόπουλου μετά την επίσκεψη του στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ και στο Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ

Αντιπροσωπεία του συνδυασμού ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αλέξη Μητρόπουλο, επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ και το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ και συνομίλησε με τους εργαζομένους.
Μεταξύ άλλων δήλωσε:

ΙΚΑ: Η κυβέρνηση του μνημονίου καταστρέφει το κοινωνικό κράτος και αποσυνθέτει τις κοινωνικές υπηρεσίες, υποβαθμίζει τα κοινωνικά προγράμματα. Χρειάζεται άμεση στήριξη και απεμπλοκή από τις καταστροφικές συνέπειες του μνημονίου. Να στηριχθούν τα ασφαλιστικά ταμεία με πόρους και με εξειδικευμένο προσωπικό για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος.

ΝΙΜΙΤΣ: Επίκειται τσουνάμι για το κοινωνικό κράτος. Πρέπει να αντισταθούμε. Θα αγωνιστούμε για δημόσια υγεία, για στήριξη των εργαζομένων, για εξειδικευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, για καμία έλλειψη.
Οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος και την  δημόσια υγεία και παιδεία. Όλες οι κοινωνίες βράζουν. Ιδιαίτερα στη Γαλλία, εργαζόμενοι και νεολαία δείχνουν τον περήφανο δρόμο της αντίστασης απέναντι στην κοινή επίθεση που δέχονται όλοι οι λαοί της Ευρώπης.
 Θεωρούμε ότι οι λαοί θα πάρουν αμπάριζα και θα στείλουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τις συντηρητικές νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις που έχουν βάλει τους λαούς στον τοίχο.

22/10/2010