25.10.10

Μέρα δράσης και παρέμβασης στις γειτονιές της Αττικής ενάντια στην ανεργία από μέλη του συνδυασμού «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

 Δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Αλέξη Π.Μητρόπουλου

Στο πλαίσιο της μέρας δράσης και παρέμβασης στις γειτονιές της Αττικής ενάντια στην ανεργία, μέλη του συνδυασμού μας «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ», βρέθηκαν σε γραφεία του ΟΑΕΔ σε όλη την Αττική.

Στον ΟΑΕΔ Κεντρικού Τομέα, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα Ν.Βούτσης μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους επισκέφτηκαν τα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Πειραιώς.

Στον ΟΑΕΔ Δυτικού Τομέα, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης δυτικού τομέα Ν.Μαριάς, ο Γραμματέας του ΣΥΝ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δημ.Βίτσας και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι επισκέφτηκαν τον ΟΑΕΔ στο Περιστέρι.

Στον ΟΑΕΔ Νότιου Τομέα, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης νότιου τομέα Ηλ.Νικολόπουλος καθώς και κλιμάκια υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων επισκέφτηκαν τον ΟΑΕΔ στην Καλλιθέα, τον ΟΑΕΔ στον Άλιμο, τον ΟΑΕΔ στο Μοσχάτο και τον ΟΑΕΔ στη Γλυφάδα.

Στον ΟΑΕΔ Ανατολικής Αττικής, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Γιώργος Βαρεμένος μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους επισκέφτηκαν τον ΟΑΕΔ στο Μαρκόπουλο Μεσογείων.

Στον ΟΑΕΔ Δυτικής Αττικής, ο υποψήφιος αντιπερειάρχης Δυτικής Αττικής Γ. Βασιλείου μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους επισκέφτηκαν τον ΟΑΕΔ στην Ελευσίνα.

Στον ΟΑΕΔ Βόρειου Τομέα, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης βόρειου τομέα Δημ.Τσουκαλάς μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους επισκέφτηκαν τον ΟΑΕΔ στην Αγία Παρασκευής, τον ΟΑΕΔ στο Μαρούσι και τον ΟΑΕΔ στη Νέα Ιωνία.

Κεντρική παρέμβαση έγινε στον ΟΑΕΔ Κερατσινίου από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Αλέξη Μητρόπουλο ο οποίος συνοδευόταν από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Λία Φράγκου, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Νήσων Γιάννη Σχίζα και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Αλέξης Μητρόπουλος, μεταξύ άλλων δήλωσε:

Η ανεργία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της πατρίδας μας, γιατί πλήττει κυρίως τους νέους και τις γυναίκες. Μυριάδες νέων, κυρίως ειδικευμένων, Πτυχιούχων και μεταπτυχιακών, παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης, επαναφέροντάς μας στις μνήμες του ’60. Και όσοι απομένουν στην πατρίδα, αναγκάζονται να αποκρύπτουν τους τίτλους σπουδών τους από τα βιογραφικά τους, προκειμένου να επιτύχουν μια στοιχειώδη υποαπασχόληση ή ετεροαπασχόληση. Το Μνημόνιο, με τη μέθοδο της προσχεδιασμένης ύφεσης, θα οδηγήσει στην κατάργηση και άλλων πολλών θέσεων εργασίας. Επομένως, χρειάζεται επειγόντως απεμπλοκή από τις πολιτικές του. Μόνον τότε μπορούν να απελευθερωθούν πόροι για την ανάπτυξη. Πρωταγωνιστής, σε καιρούς κρίσης, όπως διδάσκει η κλασική αλλά και η διαλεκτική σχολή οικονομίας, είναι η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και η ενεργοποίηση του δημόσιου τομέα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, έτσι ώστε και η ιδιωτική οικονομία των μικρομεσαίων να ακολουθήσει τους ρυθμούς του. Με το υπερ-Σύνταγμα των δανειστών η ύφεση θα βαθαίνει και η ανεργία θα διογκώνεται.

25-10-2010