26.10.10

Δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου για τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού

Η κυβέρνηση, στην αγχώδη προσπάθειά της να επιδείξει μεταρρυθμιστικό έργο, επέσπευσε την ψήφιση του ατελούς «Καλλικράτη». Στην αρχή, απέκρυψε ότι τον κατέστησε μηχανισμό δημοσιονομικής επιτήρησης και εξοικονόμησης χρημάτων για τους δανειστές. Μίλησε υποκριτικά για την αυτονομία των Κοινωνιών και την ανάγκη επιλογής των προσώπων που «πιστεύουν» σ’αυτήν, εννοώντας τους δικούς της υποψηφίους. Όταν αποκαλύφθηκε ότι η βιασύνη αυτή επιδείχθηκε για να συμβάλλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη μείωση του ελλείμματος, στην απόλυση προσωπικού και στον έλεγχο -κυρίως δημοσιονομικό- των τοπικών κοινωνιών, τότε «ανέκρουσε πρύμναν» και επανήλθε στο αρχικό, αναξιόπιστο και κατασκευασμένο από τους επικοινωνιολόγους της «τριαρχίας» επιχείρημα «Ή συνεχίζουμε την πολιτική μας», δηλαδή την υποταγή μας στην τοκογλυφική εκμετάλλευση των διεθνών δανειστών, «ή βουλιάζουμε».

Αλλά τα πράγματα πλέον είναι φανερά στον καθένα. Το τι περιγράφεται στα εγχειρίδια του επιθετικού νεοφιλελευθερισμού για τις τακτικές καταπτόησης και υποταγής των Λαών-θυμάτων, είναι πια γνωστό. Και η αγωνιώδης επιλογή της διακαναλικής συνέντευξης του κ.πρωθυπουργού δείχνει τον πανικό των επικυρίαρχων και των εγχώριων «μνημονιακών» για την έκβαση των εκλογών της 7ης Νοέμβρη, που θα σημάνουν την απαρχή της απαλλαγής της χώρας από τις «δουλείες» του Μνημονίου και του αντικοινωνικού νεοφιλελεύθερου προτάγματος, όπως συνέβη και με άλλους κυρίαρχους και αξιοπρεπείς λαούς.

Καλούμε τον κ.πρωθυπουργό, που στα λόγια διακηρύσσει την πίστη του στην αυτονομία της Αυτοδιοίκησης και στην κοινωνία των πολιτών, να παύσει να θέτει τα εκβιαστικά και παραπλανητικά διλήμματα ως εκπρόσωπος της Διεθνούς των Τραπεζιτών.

Καλούμε όλους τους συνυποψηφίους μας για την Περιφέρεια της Αττικής και για όλες τις Αυτοδιοικήσεις της πατρίδας να καταδικάσουν την πρωτοφανή αυτή διακαναλική κυβερνητική παρέμβαση, που γίνεται για τον πειθαναγκασμό των πολιτών στις ρυθμίσεις τού καταστροφικού Μνημονίου.

Καλούμε όλους τους πολίτες της χώρας, κυρίως τους νέους και τις νέες, για τους οποίους το Μνημόνιο προδιαγράφει ένα δυσοίωνο μέλλον, να ενημερωθούν για τις πολιτικές που προβλέπει και να πρωτοστατήσουν με την ψήφο τους στην απόρριψη αυτής της σύγχρονης μορφής αποικιοκρατίας.-